Vleugels van Hoop

 
Vleugels van Hoop
 
Welkom - Wie zijn we? - Hoe helpen? - Projecten - Acties - Nieuwsbrief - Persnieuws - Contacteer ons - FAQ
 
 


Kamonyi Rwanda 2018
Opvolging 2018
Fotoalbum


Rwanda Charity Eye Hospital

Locatie:   Ruyenzi, Runda, Kamonyi district, Rwanda

Looptijd:2018 -2019

Aanvrager: Piet Noë

Omschrijving van het project:

Rwanda Charity Eye Hospital is een nieuw oogziekenhuis in Rwanda, dat wil toegankelijk zijn voor alle patiënten, zeker ook arme patiënten. Verschillende soorten oogoperaties zullen er worden uitgevoerd, alsook behandeling van kinderen met oogkanker en laserbehandelingen. Een belangrijke missie van het nieuwe oogziekenhuis is ook opleiding: jonge Afrikaanse oogartsen en verpleegkundigen zullen er praktische stages kunnen volgen.

Doelstellingen:

Om het ziekenhuis te laten functioneren is een grote investering nodig: infrastructuur (gebouwen), uitrusting van de consultatie ruimtes en operatiezaal, en uitrusting van de zalen en de kamers waar de patiënten zullen worden opgenomen. Omdat we verwachten dat we veel kinderen zullen opereren, is algehele anesthesie nodig. We willen hiervoor het nodige materiaal aankopen.
Omdat het onbetaalbaar is om dit materiaal allemaal in Europa te kopen, hebben we dit materiaal in China gezocht. In october 2017 bezochten we verschillende Chinese bedrijven
(in Guangzhou). ‘Maya medical equipment limited’ leek ons een bedrijf met goede reputatie (bijlage : proforma factuur voor materiaal  algehele anesthesie).

Begunstigden:

  • Patiënten die aan oogziekten lijden. We verwachten patiënten uit alle hoeken van Rwanda, maar ook uit de buurlanden (Burundi, Oost- DRC en Oeganda).
  • Oogartsen en oogheelkundig personeel zullen practische opleidingen (stages / fellowships) kunnen doen in het oogziekenhuis

Budget:

14 778.98 Euro (17 764.69 USD) (1USD = 0.83 Euro)

Risico’s:

Het opstarten van een nieuw ziekenhuis houdt zeker enkele risico’s in. De oprichters van het nieuwe ziekenhuis (Piet Noë en Pierre Claver Ndahayo) hebben al 9 jaar ervaring met het runnen van een oogziekenhuis in Rwanda (de oogafdeling van Kabgayi Hospital). Omdat het ziekenhuis ook arme patienten wil behandelen, zal het van belang zijn dat er ook enkele beter betalende patient in het ziekenhuis zullen behandeld worden, zodat het ziekenhuis zelfredzaam zou worden. De verhouding tussen het aantal patienten met goed betalende verzekeringsmaatschappijen en de patienten die verzekerd zijn met ‘Mutuel de santé’ (met lage tarieven), zal bepalend zijn of het ziekenhuis zelfbedruipend zal kunnen worden.

Bijgevoegde documenten:

Proforma factuur van de verschillende instrumenten die vooral nodig zijn voor algehele anesthesie (wat steeds nodig is bij oogoperaties bij kinderen)

Top


Opvolging

in opbouw

Top


Fotos

Top